De verschillende vormen van yoga

Yin yoga

Tijdens de yin-les houden we de houdingen tussen de 3-5 minuten aan, op die manier geven we het bindweefsel spanning waardoor het zich kan rekken. Hierdoor wordt het bindweefsel gestimuleerd en wordt het soepeler en sterker en kunnen eventuele fysieke, emotionele en mentale blokkades worden opgeheven. 

Deze vorm van yoga is voor iedereen geschikt die stilte wil leren ervaren in zowel makkelijke houdingen als wat meer uitdagende houdingen. De benadering die er wordt gebruikt is functioneel, dat wil zeggen: elk lichaam is anders waardoor iedereen een houding aanneemt die voor hem goed voelt en die hetzelfde gebied stimuleert.

Hatha yoga

Een meer statische vorm van yoga. Hatha Yoga is oorspronkelijk de basis van de meeste andere yogastijlen en heeft als doel om meer controle te krijgen over ons fysieke lichaam. De beoefening van hatha yoga geeft ons meer kracht, flexibiliteit en kan zorgen voor meer concentratie. Dit doen we door te rekken en strekken en door ontspanning te vinden in een houding.

Naast de houdingen doen we ook ademhalingsoefeningen om meer controle te krijgen over de ademhaling en hiermee onze geest.  De verschillende rust momenten tussen de houdingen in en het langere rust moment (Shavasana) zorgen voor een diepe ontspanning. 

Yoga nidra

Yoga nidra betekent letter ‘slaap van de yogi’. Tijdens yoga nidra lig je de gehele les in Savasana. Het enige wat je hoeft te doen is te luisteren naar de stem van de docent. De docent neemt je mee door verschillende lichamen (koshas). Hierdoor kom je in een staat tussen waken en slapen in. Je reist als het ware tussen je bewuste en onderbewuste door naar het niveau onder het denken. Er wordt gebruik gemaakt van technieken als bodyscan, intenties, emoties en visualisaties. 

Deze vorm van yoga werkt enorm ontspannend, en is fijn voor iedereen. Een echte aanrader voor diegene die veel stress, angst of slaapproblemen heeft. Maar ook voor mensen die beperkende gedachtes of patronen willen doorbreken, want yoga nidra kan helpen om je ware zelf te vinden. Deze vorm van yoga zorgt ervoor dat je veel spanning kunt loslaten op mentaal, fysiek en emotioneel gebied. 

Privé yoga- assisted yin

Soms kan het zo zijn dat je liever privé yoga krijgt. Dit kan verschillende redenen hebben. Voor de mensen die zelf moeilijk yoga kunnen doen bied ik privé assisted yin lessen aan. Dat wil zeggen dat ik jou assisteer in het aannemen van verschillende yin houdingen deze houdingen houden we voor 3-5 minuten aan. Deze geassisteerde yin les werkt diep ontspannend als jij je er volledig aan over kan geven. 

Bedrijfsyoga

Yogalessen in een bedrijfssetting kan in de pauze, een workshop op een studiedag of als vaste inzet binnen een bedrijf, het komt steeds vaker voor. 

Bedrijfsyoga wordt voornamelijk ingezet ter bevordering van de gezondheid van de medewerker. Want vitale medewerkers zorgen voor meer productiviteit en dus een productiever en gezonder bedrijf. Hierdoor is er minder ziekteverzuim (denk aan stress, burn-out, fysieke klachten).  Gunt u uw medewerkers meer ontspanning tussen alle werkzaamheden door? 

Yoga kan leiden tot meer vitaliteit, verbinding en groei voor uw bedrijf. Bij interesse kan er een les op maat worden gemaakt.